ΑΘΗΝΑ
21:06
|
28.09.2024
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την απόφαση ως «μνημειώδες βήμα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ενέκρινε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας έως έξι μηνών, επιτρέποντας την έναρξη του εμβολιασμού τους σε εθνικό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση του CDC το Σάββατο ήρθε αφού μια επιτροπή συμβούλων του ιδρύματος ψήφισε υπέρ της σύστασης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τα παιδιά ηλικίας έως έξι μηνών.

«Γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια γονείς και φροντιστές είναι πρόθυμοι να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους και με τη σημερινή απόφαση, μπορούν», δήλωσε η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του CDC.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή το εμβόλιο της Moderna Inc για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως πέντε ετών και το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως τεσσάρων ετών. Το εμβόλιο της Pfizer είναι ήδη εγκεκριμένο για παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών.

«Αυτή η μόλυνση σκοτώνει παιδιά και έχουμε την ευκαιρία να το αποτρέψουμε», δήλωσε η Μπεθ Μπελ, μία εκ των ιατρών της συμβουλευτικής επιτροπής, μετά την ψηφοφορία. «Αυτό είναι μια ευκαιρία να αποτραπεί ένας γνωστός κίνδυνος».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την απόφαση ως «μνημειώδες βήμα» και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του σχεδιάζει να διαθέσει τα εμβόλια στις ηλικιακές ομάδες κάτω των πέντε ετών ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή την ερχόμενη εβδομάδα, οι γονείς θα μπορούν να αρχίσουν να προγραμματίζουν ραντεβού σε μέρη όπως γραφεία παιδιάτρων, παιδικά νοσοκομεία και φαρμακεία», δήλωσε ο Μπάιντεν το Σάββατο.

«Τα ραντεβού θα αυξηθούν καθώς αποστέλλονται περισσότερες δόσεις και τις επόμενες εβδομάδες, κάθε γονέας που θέλει εμβόλιο θα μπορεί να το προμηθευτεί».

Περίπου 18 εκατομμύρια παιδιά θα είναι επιλέξιμα, αλλά μένει να φανεί πόσα θα κάνουν τελικά τα εμβόλια. Λιγότερο από το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών το έχουν κάνει από τότε που άνοιξε για αυτά ο εμβολιασμός τον περασμένο Νοέμβριο.

Το εμβόλιο της Pfizer-BioNtech προορίζεται για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών. Η δόση είναι το ένα δέκατο της δόσης για ενήλικες και χρειάζονται τρεις δόσεις. Οι δύο πρώτες δίνονται με διαφορά τριών εβδομάδων και η τελευταία τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Το εμβόλια της Moderna’s είναι δύο δόσεων, με την κάθε δόση να αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της δόσης για ενήλικες, με διαφορά περίπου τεσσάρων εβδομάδων για παιδιά 6 μηνών έως 5 ετών. Η FDA ενέκρινε επίσης μια τρίτη δόση, τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη δεύτερη, για παιδιά με ανοσολογικές παθήσεις που τα καθιστούν πιο ευάλωτα σε σοβαρές ασθένειες.

Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας πιέζουν για παιδικούς εμβολιασμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς ελπίζουν ότι οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα θα βοηθήσουν στην αποφυγή νοσηλειών και θανάτων εάν τα κρούσματα κορονοϊού αυξηθούν ξανά.

Από την έναρξη της πανδημίας, περίπου 480 παιδιά κάτω των πέντε ετών συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 1 εκατομμύριο θανάτους από κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

«Αξίζει τον εμβολιασμό, παρόλο που ο αριθμός των θανάτων είναι σχετικά σπάνιος, επειδή αυτοί οι θάνατοι μπορούν να αποφευχθούν μέσω του εμβολιασμού», δήλωσε ο Δρ Μάθιου Ντέιλι, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του CDC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα