ΑΘΗΝΑ
09:11
|
06.07.2022
Συγκεντρώσεις σήμερα στις 19.30 σε Μοναστηράκι και Ναυαρίνου κατά της έκδοσης του συνιδρυτή του Wikileaks στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 20/6 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (7.30 μ.μ.) ενάντια στην έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ της κυβέρνησης Τζόνσον. 

«Να στηρίξουμε την ελευθερία του Τύπου. Να στηρίξουμε την ελευθερία της διακίνησης της πληροφορίας. Να στηρίξουμε την Δημοκρατία» τονίζεται στο κάλεσμα για τις διαμαρτυρίες στην Αθήνα (πλατεία Μοναστηρακίου) και Θεσσαλονίκη (πλατεία Ναυαρίνου).

«Η απόφαση για την έκδοση του Τζ. Ασάνζ στις ΗΠΑ, του αγωνιστή δημοσιογράφου που σε μία εποχή ποικίλων εκδουλεύσεων ξεσκέπασε κακώς κείμενα ισχυρών, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην μακρά πορεία κατάρρευσης όχι μόνο του ίδιου, αλλά και των όποιων δημοκρατικών θεσμών έχουν απομείνει. Χιλιάδες πολίτες σε όλον τον κόσμο αντιδρούν ενώνοντας τις φωνές τους για το μέλλον όλων μας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση παρατίθεται και δήλωση του Αμερικανού διανοούμενου, Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος έχει υπογραμμίσει πως «ο Ασάνζ δεν θα έπρεπε να διώκεται. Θα έπρεπε να τιμάται. Υπερασπίστηκε την Δημοκρατία./…/Είναι η ίδια ιστορία όπως πάντα…

»Είναι αυτές οι φωνές στο δρόμο που μπορούν να τερματίσουν αυτήν την τραγωδία των βασανιστηρίων και των διώξεων του Ασάνζ, όπως όλα τα άλλα, όπως το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα, όπως οι σοσιαλδημοκρατικές πρωτοβουλίες στη δεκαετία του 1930, τα μέτρα του New Deal, όπως το αντιπολεμικό κίνημα, όπως το γυναικείο κίνημα, τα πάντα, πάντα η ίδια απάντηση. Είναι ο ακτιβισμός των ατόμων που ενώνονται, εργάζονται ενάντια σε συχνά πολύ σοβαρά εμπόδια  αλλά για έναν σκοπό που τους ξεπερνάει».

Σε περίπτωση έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αυστραλός δημοσιογράφος κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης έως και 175 ετών για «κατασκοπεία» λόγω της δημοσιοποίησης 700.000 εμπιστευτικών και απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων των ΗΠΑ, κυρίως για τους αμερικανικούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια και έφοδος αστυνομίας σε μπαρ

Ή θα φύγει αυτός ή εγώ! Ο Λάρι πήρε θέση

Στρατηγική η αμυντική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ

Απομακρύνεται από το πόστο του πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία ο Μέλνικ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα