ΑΘΗΝΑ
18:51
|
30.04.2024
Μέχρι στιγμής άλλα περιουσιακά στοιχεία στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις έχουν απλώς δεσμευτεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές κατέσχεσαν τρία ιδιωτικά διαμερίσματα και έναν τραπεζικό λογαριασμό που ανήκαν σε βουλευτή της ρωσικής Δούμας και τη σύζυγό του, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Μονάχου.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση στη Γερμανία που περιουσιακά στοιχεία όχι μόνο έχουν ‘παγώσει’ λόγω κυρώσεων, αλλά έχει κατασχεθεί πραγματική ακίνητη περιουσία», δήλωσε η εισαγγελέας Αν Λέιντινγκ.

Το άτομο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις, που ονομάστηκε Λ. από τους εισαγγελείς, ήταν ένα από τα μέλη της Δούμας που ψήφισαν υπέρ του καλέσματος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη.

Ο Λ. περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 23η Φεβρουαρίου. Οι αρχές της Βαυαρίας ερευνούν τόσο τον σύζυγο όσο και τη σύζυγο για παραβίαση των κυρώσεων.

Κατασχέθηκε επίσης τραπεζικός λογαριασμός συνδεδεμένος με το ζευγάρι. Ο λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για πληρωμές ενοικίων ύψους 3.500 € το μήνα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Οι ενοικιαστές που διαμένουν στα κατασχεθέντα ακίνητα επιτρέπεται να μείνουν στα διαμερίσματά τους, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν το ενοίκιο απευθείας στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης της Βαυαρίας στις αρχές Μαΐου, η οποία αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ήταν στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση έρχεται αφότου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, εξήγησε την περασμένη εβδομάδα ότι ρωσικά περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας έως και 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ – συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας, μετοχών σε εταιρείες, πλοία και γιοτ – έχουν παγώσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι δεν είναι οριστικές-Μπορούν να επανεξεταστούν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα