ΑΘΗΝΑ
05:49
|
20.04.2024
Τόνισε ότι η τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί σε ρητορικό επίπεδο και επί του πεδίου.  
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην διεξοδική ενημέρωση των ομολόγων του από τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ σχετικά με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Δένδιας τόνισε ότι η τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά έχει κλιμακωθεί σε ρητορικό επίπεδο και επί του πεδίου.  Αναφέρθηκε εκτενώς στον συνεχιζόμενο αναθεωρητισμό της Τουρκίας που εκφράζεται «με συνεχείς απειλές» όσο και με «ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών».

Ευχαρίστησε όλους όσοι ήδη έχουν καταδικάσει τις εν λόγω ενέργειες τονίζοντας ότι είναι σκόπιμο όλα τα κράτη – μέλη να τονίζουν την προσήλωση στη διατήρηση του απαραβίαστου των συνόρων και τον σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε διεξοδικά στις πρόσφατες τουρκικές προκλητικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των υπερπτήσεων και των παραβιάσεων πλησίον στρατηγικών σημείων, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς και την νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ιδιαίτερα στον Έβρο, όπου παρατηρείται αύξηση των προσπαθειών παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Τέλος, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπό το φως της πρόσφατης περιοδείας του στην περιοχή, καθώς και της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας πως θα πρέπει να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα στην περιοχή όσον αφορά την ευρωπαϊκή τους προοπτική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα