ΑΘΗΝΑ
18:51
|
02.05.2024
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε συμμαχία «αεράμυνας» σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και χώρες της περιοχής κατά «ιρανικών αποπειρών επίθεσης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει συγκροτήσει μία συμμαχία «αεράμυνας» που απέτρεψε επιτυχώς «ιρανικές απόπειρες επίθεσης» στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ισραηλινής βουλής, Κνέσετ, ο Μπένι Γκαντς ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό για την προστασία του Ισραήλ και των γειτονικών χωρών από ρουκέτες, πυραύλους Κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία από πέρσι και γίνεται σε συντονισμό και επικοινωνία με το Πεντάγωνο και την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού, CENTCOM. Αποκάλεσε μάλιστα την «Αεράμυνα Μέσης Ανατολής» με το ακρωνύμιο MEAD.

«Η επίσκεψη του προέδρου Μπάιντεν θα στηρίξει αυτή τη διαδικασία», είπε ο Γκαντζ, αναφερόμενος στο προγραμματισμένο για τις 13 ως 16 Ιουλίου ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Σαουδική Αραβία.

Ανακοίνωσε επίσης πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να ετοιμαστεί για «ισχυρά αντίποινα» σε βάρος οιασδήποτε ιρανικής «επίθεσης σε Ισραηλινούς στην Τουρκία» αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τι είδους αντίποινα είναι αυτά.

«Ευχαριστούμε τον Ερντογάν»

Στην ισραηλινο-τουρκική συνεργασία σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών που κατά τα ισραηλινά ΜΜΕ γίνεται εδώ και βδομάδες με στόχο την αποτροπή ιρανικών επιθέσεων κατά Ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη  αναφέρθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Ο Μπένετ μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως οι επιχειρησιακές προσπάθειες Ισραηλινών σε συνεργασία με την Τουρκία «απέδωσαν καρπούς» εκτιμώντας πως έτσι αποτράπηκε «μία σειρά από προγραμματισμένες επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών» και συνελήφθησαν «αρκετοί τρομοκράτες».

«Ευχαριστώ τον Ερντογάν και τον λαό του για τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις» είπε κατά λέξη σύμφωνα με ορισμένα ισραηλινά ΜΜΕ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και αυτός σε αυτή την περιφερειακή «συμμαχία αεράμυνας» του Ισραήλ με χώρες της περιοχής λέγοντας πως όταν θα έρθει ο Αμερικανός Πρόεδρος στην Ιερουσαλήμ θα «ολοκληρώσει ένα καθαρό κοινό σχέδιο δράσης ώστε μαζί με τις ΗΠΑ να σταματήσουμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν». Χαρακτήρισε μάλιστα «ζωτικής σημασίας» την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στο Ισραήλ ισχυριζόμενος πως πλέον «ο κόσμος ξυπνά και βλέπει το πραγματικό πρόσωπο του Ιράν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

«Τουλάχιστον 51» οι νεκροί της σφαγής στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα