ΑΘΗΝΑ
07:33
|
25.04.2024
Καταδίκασαν τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάπτυξη του συντονισμού, της συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών ενίσχυσης της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν σήμερα στο πλαίσιο της πέμπτης Τριμερούς Συνάντησής τους στο Κάιρο οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης και Αιγύπτου, Μοχάμεντ Ζάκι.

Στην Κοινή Δήλωση της συνάντησης, οι υπουργοί καταδίκασαν τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τόνισαν ότι είναι απαραίτητο για όλες τις χώρες να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και όλες τις άλλες σχετικές συμφωνίες.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας και τις υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, τονίζοντας ότι πρόκειται για απολύτως απαράδεκτες ενέργειες και τόνισε ότι η Ελλάδα θα προστατεύσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, έναντι οιασδήποτε επιβουλής.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή του ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της Τριμερούς Συνεργασίας, με συμμετοχή και άλλων χωρών στις κοινές δράσεις, με στρατιωτικά μέσα, προσωπικό αλλά και παρατηρητές, θα συνδράμει στις επιδιώξεις της Τριμερούς συνεργασίας και θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.  

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η επόμενη σύνοδος υπουργών ‘Αμυνας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα