ΑΘΗΝΑ
04:50
|
04.07.2022
Συμμετέχει αντιπροσωπεία περίπου 60 ατόμων με επικεφαλής τον Εμιρατινό υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Σουλτάν αλ Τζάμπερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλο επιχειρηματικό επενδυτικό φόρουμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Ελλάδας πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο (22 και 23 Ιουνίου) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας περίπου 60 ατόμων με επικεφαλής τον Εμιρατινό υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Σουλτάν αλ Τζάμπερ.

Στην αποστολή των ΗΑΕ στην Αθήνα συμμετέχουν εκτός από τους υψηλόβαθμούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων επενδυτικών ταμείων της χώρας  και 20 σημαντικές επιχειρήσεις.

Την πολυπληθή αποστολή θα υποδεχθεί η πολιτική ηγεσία της Οικονομικής Διπλωματίας της χώρας, ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Σμυρλής ενώ προηγουμένως ο Εμιρατινός υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζεται πρωτοφανές το μέγεθος και η σημασία της εμιρατινής επιχειρηματικής αποστολής, τον συντονισμό της οποίας έχει ο κρατικός βιομηχανικός και επενδυτικός όμιλος Αμπού Ντάμπι ADQ, με τον οποίο η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψαν, τον Μάιο του 2022, Συμφωνία Πλαίσιο για την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συγκληθεί και η πρώτη επιτροπή παρακολούθησης «Steering Committee» της ανωτέρω Συμφωνίας.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, ο Κ. Φραγκογιάννης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Dr. Al Jaber και από κοινού θα εγκαινιάσουν τις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το Φόρουμ διοργανώνεται με πρωτοβουλία της εμιρατινής πλευράς και ειδικότερα του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Άμπου Ντάμπι: του ADQ. Η όλη διοργάνωση αποτελεί ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος των εμιρατινών επιχειρήσεων για συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις και για επενδύσεις στην Ελλάδα», είχε επισημάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επίσκεψη.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει επίσης ότι «οι πυκνές επαφές μεταξύ των δύο χωρών τα δύο προηγούμενα έτη, σε όλα τα επίπεδα, καταδεικνύουν το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και τη συναντίληψη που έχουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ταυτόχρονα, με τις επιχειρηματικές αποστολές από τα Εμιράτα στην Αθήνα, αλλά και την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση του Ντουμπάι, τη συνολική επίβλεψη της οποίας είχε το Enterprise Greece, αποδεικνύουμε και την κοινή μας επιθυμία να προσδώσουμε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην πραγματικά στρατηγική εταιρική μας σχέση».

Το Φόρουμ και η σειρά επαφών B2B που έχουν προγραμματιστεί με ελληνικές επιχειρήσεις, οργανώνονται από το Enterprise Greece, υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης ημέρας του Φόρουμ, θα παρουσιαστούν προς τα εμιρατινά επενδυτικά Ταμεία και επιχειρηματικούς ομίλους, σημαντικά ενεργειακά επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα, οργανωμένα σε 5 θεματικές ενότητες: ηλιακή, αιολική ενέργεια και αποθήκευση / υδρογόνο / εξόρυξη και παραγωγή / προμήθεια φυσικού αερίου και FSRU / ηλεκτρικές διασυνδέσεις.

Το φόρουμ δε θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους δημοσιογράφους παρά μόνον στους διαπιστευμένους και μόνο κατά το εναρκτήριο μέρος και την έναρξη των διμερών συναντήσεων.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ εξετάζει όλες τις εξελίξεις γύρω από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τους υδρογοάνθρακες, την παραγωγή υδρογόνου καθώς και τις δυνατότητες για έρευνες, γεωτρήσεις και παραγωγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα