ΑΘΗΝΑ
16:53
|
19.05.2024
Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού στην Άγκυρα θα γίνει την Πέμπτη όπως είχε αποφασιστεί πριν διαλυθεί η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Άγκυρα μεταβαίνει τελικώς παρά την χτεσινή απόφαση για διάλυση της κυβέρνησης ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών και επόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γιαίρ Λαπίντ.

Παράγοντες του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Times of Israel επιβεβαίωσαν σήμερα πως το ταξίδι στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Λίορ Χάιατ.

Τα βασικά θέματα της ατζέντας συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών που ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή αφορούν την συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών αμφοτέρων χωρών έναντι Ιρανών πρακτόρων που κατηγορούνται πως σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη. Άλλο θέμα συζήτησης είναι ο πιθανός καθορισμός ημερομηνιών για την επιστροφή πρεσβευτών σε Ισραήλ και Τουρκία αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί είχαν συναντηθεί στις 25 Μαΐου κατά την πρώτη επίσκεψη του Τσαβούσογλου στην Ιερουσαλήμ μετά από πολλά χρόνια.

Νέο κεφάλαιο” στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ; | Πολιτική | DW | 26.05.2022

Στην Άγκυρα, την Πέμπτη, ο Γιαίρ Λαπίντ θα συνοδεύεται και από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Αλόν Ουσπίζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα