ΑΘΗΝΑ
01:25
|
08.09.2024
Το βασικό περίγραμμα των μέτρων για το επόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας για αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τον νέο κύκλο του fuel pass που αφορά τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, θα ωφεληθούν περισσότεροι από 3.000.000 οδηγοί ενώ η επιδότηση αυξάνεται στα 80 ευρώ για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τις μοτοσικλέτες, ενώ στα νησιά αντίστοιχα τα ποσά τις επιδότησης θα είναι 100 και 70 ευρώ.

«Απομειώνουμε τις αυξήσεις κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις βασικές μετακινήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ξεχωριστά στο θέμα των αγροτών, ανακοινώνοντας ότι επισπεύδεται γι’ αυτούς η επιστροφή του ΕΦΚ. «Έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στα χωράφια τους», είπε.

Τα μέτρα για το Fuel Pass 2 κοστολογούνται σε 375 εκατ. ακόμη, όπως είπε ο πρωθυπουργός, ενώ οι συνολικές παρεμβάσεις για τα καύσιμα ανέρχονται στα 580 εκατ. ευρώ.

Στις 15.00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα