ΑΘΗΝΑ
20:04
|
26.04.2024
«Λάθος» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την πρόταση της ΕΕ για την απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 55 τοις εκατό έως το 2030 από τα επίπεδα του 1990, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη μείωση των εκπομπών κατά 100 τοις εκατό από τα νέα αυτοκίνητα έως το 2035. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αδύνατο να πουληθούν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από τότε.

Οι νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τις προτάσεις αυτόν τον μήνα, πριν από τις διαπραγματεύσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τελικό νόμο. 

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη γερμανική ένωση βιομηχανίας BDI, ο Λίντνερ είπε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν θέσεις για κινητήρες εσωτερικής καύσης, επομένως η απαγόρευση ήταν λάθος. Η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει με αυτήν την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δήλωσε.

Ο Λίντνερ, μέλος των Ελεύθερων Δημοκρατών, που μοιράζονται την εξουσία με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, είπε ότι η Γερμανία θα εξακολουθεί να είναι ηγετική αγορά για ηλεκτρικά οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα