ΑΘΗΝΑ
17:40
|
20.05.2024
Το τούρκικο Azov Concord ήταν το πρώτο σκάφος που εγκατέλειψε το λιμάνι της Μαριούπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλοία του ρωσικού Ναυτικού και σκάφη Συνοριακής Ασφάλειας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ουκρανίας θα συνοδεύσουν τα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι της Μαριούπολης μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου, δήλωσε ο διοικητής της ρωσικής ναυτικής Βάσης του Νοβοροσίσκ, αντιναύαρχος Βίκτορ Κοτσεμάζοφ.

Σύμφωνα με τον Κοτσεμάζοφ, τα μαχητικά πλοία της βάσης Νοβοροσίσκ θα παρέχουν συνοδεία από τη Μαριούπολη μέχρι το στενό του Κερτς. Τα πλοία Συνοριακής Ασφάλειας της FSB θα παρέχουν συνοδεία μετέπειτα.

Ο αντιναύαρχος επεσήμανε ότι θα παρέχεται συνοδεία σε κάθε πλοίο που φεύγει από τη Μαριούπολη μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Το τούρκικο Azov Concord ήταν το πρώτο σκάφος που εγκατέλειψε το λιμάνι της Μαριούπολης. Ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε ότι το Azov Concord δεν μετέφερε κανένα φορτίο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας, Μιχαήλ Μιζίντσεφ, πέντε ξένα πλοία παραμένουν στο λιμάνι της Μαριούπολης: το Tsarevna (Βουλγαρία), το Azburg (Δομινικανή Δημοκρατία), το Smarta (Λιβερία), το Blue Star (Παναμάς), και το Lady Augusta (Τζαμάικα).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Έρευνα διαΝΕΟσις: 8 στους 10 νέους Έλληνες δεν κάνουν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιράν: Πενθήμερο πένθος μετά το θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός Πρόεδρος 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα