ΑΘΗΝΑ
07:15
|
07.05.2024
Πρόκειται για δύο πίνακες του 16ου αιώνα δια χειρός Τιτσιάνο Βετσέλλιο και Τζιοβάνι Καριάνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τελευταία εκθέματα που ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ που είχαν αποσταλεί σε εκθέσεις στην Ευρώπη επέστρεψαν στη Ρωσία, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας, Όλγα Λιουμπίμοβα.

Εξήγησε ότι πρόκειται για δύο πίνακες από την έκθεση αφιερωμένη στις γυναικείες εικόνες στην τέχνη του Τιτσιάνo που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. «Αυτά τα αριστουργήματα ήταν τα μόνα αντικείμενα από τις συλλογές των ρωσικών κρατικών μουσείων σε αυτήν την έκθεση. Ήταν επίσης τα τελευταία αντικείμενα από το Ερμιτάζ που βρίσκονταν μέχρι τώρα σε εδάφη ευρωπαϊκών χωρών», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Τα εν λόγω έργα είναι ένας πίνακας του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Τιτσιάνο Βετσέλλιο, Πορτραίτο Νεαρής Γυναίκας (δεκαετία 1530) και ένας πίνακας με τίτλο Πειρασμός (δεκαετία 1520) του Τζιοβάνι Καριάνι. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό Παλάτι στο Μιλάνο από την 23η Φεβρουαρίου έως την 5η Ιουνίου του 2022, διευκρίνισε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι συνολικά εκτέθηκαν 50 πίνακες του Τιτσιάνο και των συγχρόνων του.

Η αξιωματούχος πρόσθεσε ότι νωρίτερα, ένας πίνακας του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο Νεαρή Κοπέλα επέστρεψε στη Ρωσία από έκθεση στη Ρώμη που άνοιξε την 15η Φεβρουαρίου. Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία, το Ερμιτάζ ζήτησε την επιστροφή του πίνακα, ωστόσο αργότερα αποφασίστηκε να μείνει στην έκθεση μέχρι την 15η Μαΐου, την αρχικά συμφωνηθείσα ημερομηνία.

«Είμαι ευγνώμων στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τις εταιρείες μεταφορών που παρείχαν μεταφορές για μια ανεκτίμητη συμβολή στην επιστροφή των ρωσικών μουσειακών αντικειμένων», κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφυγε από την ζωή η Αντζελίκ Κουρούνη

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα