ΑΘΗΝΑ
00:22
|
23.09.2024
Στη συνάντηση των δύο αξιωματούχων τέθηκε ζήτημα για τη στάση της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ξεκαθαρίσει άμεσα η Τουρκία τις προθέσεις της πάνω στην ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική στο πλαίσιο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου απαίτησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας επισημαίνεται πως ο Πρόεδρος Μακρόν συζήτησε με τον Στόλτενμπεργκ  το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η Τουρκία τη θέση της επί του ζητήματος.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Επανέλαβε επίσης τη διάθεση της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος

Λευκός Οίκος: Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς το «συμφέρον» του Ισραήλ

Η Κένυα θα στείλει 600 ακόμη αστυνομικούς στην Αϊτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα