ΑΘΗΝΑ
23:36
|
19.05.2024
Αναμένεται διεύρυνση του Fuel Pass. Ποιοι θα είναι δικαιούχοι και πόσα θα λάβουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεδριάζει στις 11:00 στο Mέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το βασικό περίγραμμα των μέτρων για να εξειδικευθούν το μεσημέρι από το οικονομικό επιτελείο. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που έρχεται για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αφορά :

  • τη συνέχιση της επιδότησης της βενζίνης μέσω του συστήματος fuel pass για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
  •   την αύξηση του ποσού της επιδότησης, από τα 30 έως 50 ευρώ που ήταν για τον πρώτο κύκλο του fuel pass, μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 60 ευρώ. Έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές με πιθανότερο το ύψος της επιδότησης να είναι υψηλότερο καθώς οι τιμές της βενζίνης «φλερτάρουν» επικίνδυνα πλέον με τα 2,9 ευρώ το λίτρο.
  •   την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων με το οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ που ήταν έως τώρα, να αυξάνεται σε 45.000 ευρώ μετά την αφαίρεση φόρων.
  • τη συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να αποκλείεται να είναι υψηλότερη από 12 λεπτά το λίτρο που ισχύει σήμερα, χωρίς τον ΦΠΑ ή 15 λεπτά το λίτρο αν προστεθεί ο ΦΠΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

-Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δημοτική Αστυνομία, β) Νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, γ) Ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου: α) Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, β) Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα