ΑΘΗΝΑ
04:52
|
20.09.2024
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνομιλίες με τον Καναδά και άλλους συμμάχους σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό των ρωσικών ενεργειακών εσόδων με την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

«Μιλάμε για ανώτατα όρια τιμών ή μια εξαίρεση τιμών που θα ενίσχυε και θα ενδυνάμωνε τους πρόσφατους και τους προτεινόμενους ενεργειακούς περιορισμούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους, που θα μείωναν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα προκαλούσαν ύφεση στα έσοδα του [προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ] Πούτιν, επιτρέποντας παράλληλα να φτάσουν μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά», εξήγησε η Γέλεν.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι αυτές οι κινήσεις δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Πιστεύουμε ότι μια εξαίρεση από τις τιμές είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να αποτραπούν οι δευτερογενείς επιπτώσεις σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα και σε αναπτυσσόμενες χώρες που παλεύουν με υψηλά κόστη τροφίμων και ενέργειας», είπε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου της όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μετά από μια ύφεση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο εν μέσω κυρώσεων. Παραδέχτηκε ότι η παραγωγή θα μπορούσε να μειωθεί στους 480-500 εκατομμύρια τόνους το 2022 από 524 εκατομμύρια τόνους ένα χρόνο πριν. Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Άντον Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χάσει έως και το 17 τοις εκατό της παραγωγής πετρελαίου της το 2022 λόγω των κυρώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα