ΑΘΗΝΑ
07:59
|
06.05.2024
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Βρετανού πρωθυπουργού με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας έγιναν ενόψει της ΝΑΤΟϊκής συνόδου στη Μαδρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας είχε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στο τέλος του μήνα.

Σχετική ανακοίνωση από το Λονδίνο που αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ερντογάν τονίζει ότι μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, η άμυνα και η οικονομική συνεργασία.  Ο Τζόνσον μάλιστα ενημέρωσε τον Τούρκο Πρόεδρο και για την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο ενώ και οι δύο τους συμφώνησαν ότι θα πρέπει να σταματήσει «το συντομότερο δυνατόν» ο πόλεμος στην Ουκρανία και να αποκατασταθεί η κυριαρχία της χώρας.

Ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε στον Τούρκο πρόεδρο την υποστήριξη της χώρας του στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βορειοατλαντικό Σϋμφωνο και συμφώνησε με «τον πρόεδρο Ερντογάν ότι όλα τα μέρη θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για να βρουν μια πορεία προς τα εμπρός».

Τι είπαν Τζόνσον-Μητσοτάκης

Οι προκλήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα, σε μία συγκυρία κρίσιμη για την επίδειξη ενότητας της Συμμαχίας στη στήριξη της Ουκρανίας, ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και της απόδοσης σε αυτήν καθεστώτος υποψηφίου. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, εφόσον τα προγράμματά τους το επιτρέψουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα