ΑΘΗΝΑ
15:19
|
04.10.2024
«Η πιο σημαντική γραμμή άμυνας βρίσκεται ανάμεσα στα αυτιά κάποιου, όπως αποδεικνύει ο πόλεμος στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Φινλανδία προετοιμάζεται εδώ και δεκαετίες για μια ρωσική επίθεση και θα ασκήσει σθεναρή αντίσταση σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Τίμο Κίβινεν.

Η σκανδιναβική χώρα έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό οπλοστάσιο. Αλλά εκτός από το στρατιωτικό υλικό, δήλωσε ο στρατηγός Τίμο Κίβινεν, ένας κρίσιμος παράγοντας είναι ότι οι Φινλανδοί θα παρακινηθούν να πολεμήσουν.

«Η πιο σημαντική γραμμή άμυνας βρίσκεται ανάμεσα στα αυτιά κάποιου, όπως αποδεικνύει ο πόλεμος στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Κίβινεν.

Κάποτε ουδέτερη χώρα, η Φινλανδία τώρα υποβάλλει αίτηση για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ λόγω ανησυχιών ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει όπως έκανε με την Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ελσίνκι έχει διατηρήσει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας.

«Έχουμε αναπτύξει συστηματικά τη στρατιωτική μας άμυνα ακριβώς για αυτό το είδος πολέμου που διεξάγεται εκεί (στην Ουκρανία), με μαζική χρήση δύναμης πυρός, τεθωρακισμένων δυνάμεων, καθώς επίσης και αεροπορικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο Κιβινέν.

Το έθνος των 5,5 εκατομμυρίων έχει δύναμη στρατευμάτων εν καιρώ πολέμου περίπου 280.000 με 870.000 εκπαιδευμένους ως εφέδρους. Δεν κατήργησε τη στρατιωτική θητεία για τους άνδρες όπως έκαναν πολλά άλλα δυτικά έθνη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Έχει επίσης κατασκευάσει ένα από τα ισχυρότερα πυροβολικά της Ευρώπης και έχει εφοδιαστεί με πυραύλους κρουζ με βεληνεκές έως 370 χιλιόμετρα. Η Φινλανδία δαπανά το 2 τοις εκατό του ΑΕΠ της για την άμυνα, επίπεδο υψηλότερο από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ.

Έχει επίσης παραγγείλει τέσσερα νέα πολεμικά πλοία, καθώς και 64 μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τον αμερικανικό αμυντικό κολοσσό Lockheed Martin, και σχεδιάζει να παραγγείλει έως και 2.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και αντιαεροπορικό εξοπλισμό μεγάλου ύψους και κατασκευάζει φράγματα στα σύνορά της με τη Ρωσία.

Περίπου το 82 τοις εκατό των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της 18ης Μαΐου από το υπουργείο Άμυνας δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην εθνική άμυνα σε περίπτωση που η Φινλανδία δεχτεί επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο με νεκρό διανομέα στο Μενίδι

Γιορτή για τα 50χρονα της ΝΔ στη Ρηγίλλης με απόντες τους Σαμαρά και Καραμανλή (upd)

Από την Κορινθία στην Ηλεία-Πυρκαγιά σε Γεράκι και Πανόπουλο -Μήνυμα 112 σε τρεις οικισμούς

Λεκορνού: Η Ρωσία αποτελεί «τη μεγαλύτερη απειλή για τη Γαλλία», ειδικά στην Αφρική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα