ΑΘΗΝΑ
15:09
|
02.05.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει το απόγευμα στη Ρώμη όπου στις 20:30 ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι, στο Παλάτσο Κίτζι, την έδρα του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ των δύο πολιτικών αναμένεται να συζητηθούν οι συνέπειες της ρωσικής παρέμβασης στην Ουκρανία για τους Ευρωπαίους πολίτες και η ανάγκη συντεταγμένης αντιμετώπισής τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, αλλά και την επισιτιστική κρίση.

Παράλληλα, στο επικέντρο θα τεθούν η διμερής οικονομική και ενεργειακή συνεργασία, οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Η συνάντηση, παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Ιουνίου, είναι υψηλής πολιτικής και συμβολικής αξίας, καθώς στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει συζήτηση για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία, αλλά και ευρύτερη γεωπολιτική συζήτηση για την στρατηγική της Ευρώπης απέναντι σε χώρες – εταίρους της Ε.Ε.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι θα συμβάλει στην οικοδόμηση στενότερων σχέσεων, την ώρα που εκτιμάται ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της ενέργειας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα