ΑΘΗΝΑ
20:15
|
23.04.2024
Επιπλέον σχεδιάζεται η ανάπτυξη αξιόπιστων εναλλακτικών μηχανισμών για διεθνείς συναλλαγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως εξετάζεται το ζήτημα της δημιουργίας ενός διεθνούς αποθεματικού νομίσματος με βάση ένα καλάθι νομισμάτων των χωρών των BRICS, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών του προς τους συμμετέχοντες στο 14ο επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS.

Επιπλέον, ο Πούτιν σημείωσε ότι σχεδιάζεται από κοινού με τους εταίρους των BRICS η ανάπτυξη αξιόπιστων εναλλακτικών μηχανισμών για διεθνείς συναλλαγές.

«Το σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων της Ρωσίας είναι ανοικτό για τη σύνδεση των τραπεζών των πέντε χωρών. Η γεωγραφία του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir επεκτείνεται», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει ολοκληρωμένα μέτρα με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των κυρώσεων και την ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη.

«Η μακροοικονομική πολιτική μας δείχνει στην πραγματικότητα την αποτελεσματικότητά της. Μπορέσαμε να προστατεύσουμε το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, να αρχίσουμε να σταθεροποιούμε την κατάσταση στη βιομηχανία, παρέχοντας στοχευμένη κοινωνική στήριξη στους πολίτες», ανέφερε.

Επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι οι ρωσικές αρχές επικεντρώνονται στην τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. «Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις επιχειρηματικές ελευθερίες, για τις οποίες μειώνουμε τον διοικητικό φόρτο, εγκαινιάζουμε νέα προτιμησιακά προγράμματα δανεισμού και εισάγουμε φορολογικές και τελωνειακές απαλλαγές», πρόσθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η σύνοδος κορυφής των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) διοργανώνεται από την Κίνα. Η ατζέντα της 14ης συνόδου κορυφής των BRICS περιλαμβάνει θέματα όπως η μεταρρύθμιση του πολυμερούς συστήματος, η γεωργία, η καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, η επιστήμη, η τεχνολογία και η καινοτομία, η υγεία, η παραδοσιακή ιατρική, το περιβάλλον και η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα