ΑΘΗΝΑ
02:38
|
19.04.2024
Ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από τους χώρους του Πανεπιστημίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αποχωρήσει η αστυνομία από το πανεπιστημιακό campus ζητά η Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ με αφορμή περιστατικό που συνέβη την Τρίτη 21 Ιουνίου, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο φοιτητές που πήγαιναν στη συνάντηση νεοκλεγμένων εκπροσώπων του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής με τους νεοκλεγμένους Πρόεδρο και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, δυνάμεις των ΜΑΤ στοχοποίησαν ευθέως φοιτητές και συνδικαλιστές, ζητώντας ταυτότητες, πάσο και να ελέγξουν στις τσάντες τους, ενώ ταυτόχρονα τους απειλούσαν με προσαγωγές σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν. Οι φοιτητές ειδοποίησαν δύο συναδέλφους τους που ήρθαν για να πείσουν τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να περάσουν.

Με αφορμή το συμβάν που κατήγγειλαν οι φοιτητές, το Τμήμα Πληροφορικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δεν θεωρεί αποδεκτά αυτά τα περιστατικά ελέγχου πρόσβασης σε φοιτητές, καθώς εγκυμονούν νέες εντάσεις, ειδικά σε μια χρονική περίοδο όπου η κατάσταση είναι ήρεμη, γίνεται προσπάθεια διαλόγου στο εσωτερικό της ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ οι εξετάσεις διεξάγονται κανονικά».

«Καλούμε την αστυνομία να αποχωρήσει από τους χώρους του campus και να σταματήσει αυτή την τακτική που υπονομεύει κάθε προσπάθεια διαλόγου και δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνέλευσης καθηγητών του Τμήματος.

Το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου, από την πλευρά του, κάνει λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Οι προσπάθειες τις κυβέρνησης, να τρομοκρατήσει τους φοιτητές θα πέσουν στο κενό και το φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κεκτημένα του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Υποαμειβόμαστε-Δεν μας δίνουν τα προβλεπόμενα δώρα

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

Εκδήλωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας για την Ημέρα των Παλαιστινίων Κρατουμένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα