ΑΘΗΝΑ
11:08
|
19.04.2024
Η τροποποίηση του Νόμου Εξουσιοδότησης για την Εθνική Άμυνα πέρασε από την αρμόδια επιτροπή με 42 ψήφους υπέρ και 17 κατά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε πρόταση για την αύξηση των δαπανών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κατά 37 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό έρχεται να προστεθεί στην αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά 773 δισεκατομμύρια δολάρια που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η έγκριση της Γερουσίας άνοιξε τον δρόμο για την παροχή προϋπολογισμού αξίας τουλάχιστον 810 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πεντάγωνο το επόμενο έτος, αφού η προαναφερθείσα επιτροπή ενέκρινε περαιτέρω αύξηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Βουλή και η Γερουσία των ΗΠΑ θα λάβουν την τελική απόφαση για την αύξηση όταν συναντηθούν για το νομοσχέδιο σε ημερομηνία που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Η τροποποίηση του Νόμου Εξουσιοδότησης για την Εθνική Άμυνα (NDAA) πέρασε από την Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών με 42 ψήφους υπέρ και 17 κατά, ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στην ίδια επιτροπή τάχθηκαν υπέρ μιας μεγαλύτερης αύξησης.

Η αύξηση-ρεκόρ των στρατιωτικών δαπανών έρχεται σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών, με ετήσιο ρυθμό 8,5 τοις εκατό. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα και καύσιμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Πετρέλαιο: Άλμα στα 90 δολάρια μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα