ΑΘΗΝΑ
05:44
|
04.07.2022
Ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα 6 χρόνια στους κατηγορούμενους για την φονική πλημμύρα του 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινές φυλάκισης που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, επιβλήθηκαν στους οκτώ καταδικασθέντες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα και σημειώθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας τότε αντιπεριφερειάρχης. Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους ο έτερος πρώην αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος, και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην δήμαρχο Μάνδρας.

Πλην των αυτοδιοικητικών οι υπόλοιποι καταδικασθέντες ήταν κατά τον επίμαχο χρόνο στελέχη της Πολεοδομίας, του Δασαρχείου Αιγάλεω και υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

Το δικαστήριο μετά από διαδικασία που συμπλήρωσε τα δυόμιση χρόνια, κήρυξε αθώους 13 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και την τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετούνται για αυτούς οι πράξεις που τους αποδόθηκαν μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που έπληξε την Μάνδρα.

Αντίθετα για τους οκτώ, έκρινε ότι είναι υπαίτιοι εκ της θέσεως και της αρμοδιότητας που είχε ο καθένας, καθώς και πράξεων και παραλείψεων τους που συνέδραμαν στις ολέθριες συνέπειες που επέφερε η φονική νεροποντή στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα