ΑΘΗΝΑ
04:11
|
04.07.2022
Το σχέδιο του αγωγού Νιγηρίας, Νίγηρα και Αλγερίας έχει τελικό αποδέκτη τις αγορές ενέργειας της Ευρώπης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διεθνής αύξηση των τιμών Ενέργειας ξαναζεσταίνει σχέδια για νέα δίκτυα αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μία τέτοια περίπτωση είναι το προ δεκαετίας σχέδιο για την δημιουργία αγωγού αερίου που θα ξεκινά από την Νιγηρία, θα εκτείνεται στο Νίγηρα και θα καταλήγει στην Αλγερία. Το σχέδιο αυτό τέθηκε ξανά επί τάπητος την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών αποφασίζοντας να ξεκινήσουν τη διενέργεια μελέτης σκοπιμότητας του αγωγού και τη συγκρότηση μίας ομάδας εργασίας που αναλάβει την προώθησή του.

Ο αγωγός φυσικού αερίου είναι γνωστός ως «Δια-σαχαρειακός αγωγός» (Τrans-Saharian) με μήκος 4.128 χλμ. Το κόστος του έργου εκτιμάται σε 13 δις. δολάρια με βασική αποστολή την αποστολή έως και 30 δις. κ.μ. ετησίως στις αγορές της Ευρώπης.

Οι πρώτες αναφορές για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου αγωγού είχαν γίνει πριν 40 χρόνια, ενώ το 2009 υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ Νιγηρίας, Νίγηρα και Αλγερίας αλλά έκτοτε οι συζητήσεις σταμάτησαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα