ΑΘΗΝΑ
04:31
|
04.07.2022
Αδύνατη η ένταξη της Μολδαβίας στο μεγάλο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την επιθυμία της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία της Μολδαβίας είναι πολύ εύθραυστη για να συμμετάσχει πλήρως στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκου Ποπέσκου στον τηλεοπτικό σταθμό Moldova One.

«Ορισμένες κυρώσεις επιβάλλονται από τη Μολδαβία, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα», ανέφερε. «Σε αυτό το στάδιο, το επίπεδο σταθερότητας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και η ικανότητά της να αντιμετωπίζει προκλήσεις σε διάφορους τομείς δεν επιτρέπουν την ένταξη στο μεγάλο πακέτο περιοριστικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε προηγουμένως ότι ορισμένες επίσημες πράξεις και σχόλια του Κισινάου εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ειλικρινή αφοσίωση της ηγεσίας στο ουδέτερο καθεστώς της δημοκρατίας και την πρακτική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και εγένετο σκότος!

Δολοφονία 19χρονου Παλαιστίνιου από τον ισραηλινό στρατό

Δεν θα είναι σαν τον Ψυχρό Πόλεμο, θα είναι σαν τον Α’ Παγκόσμιο…

«Αν είσαι μουσουλμάνος στην Ινδία και αντιδράς, τα δικαιώματά σου καταπατώνται σε απευθείας μετάδοση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα