ΑΘΗΝΑ
22:05
|
23.04.2024
Ο Οκτάι επανέλαβε ξανά την απαίτηση για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών επικαλούμενος... το διεθνές δίκαιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«O πρωθυπουργός της Ελλάδας δίχως να ντραπεί επιχείρησε να παρομοιάσει την ‘ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου’ με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία» δήλωσε σήμερα με το γνωστό υπεροπτικό και προκλητικό ύφος ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι για την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου αγνοώντας επιδεικτικά τις χλιαρές «προειδοποιήσεις» της ΕΕ.

Σε αυτό το μοτίβο, πρόσθεσε πως ο Μητσοτάκης «είναι πρωθυπουργός μιας χώρας που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου» παραβιάζοντας τάχα «κατάφωρα διεθνείς συμφωνίες».

Στη συνέχεια απείλησε με «αμφισβήτηση» της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών μη διστάζοντας να επικαλεστεί το… «διεθνές δίκαιο και συμφωνίες» σε περίπτωση που δεν γίνει «το συντομότερο δυνατόν» η «αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Προηγουμένως ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την έναρξη της συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες εξέφρασε «απόλυτη ικανοποίηση» της Ελλάδας από το προσχέδιο των συμπερασμάτων που ζητά από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα