ΑΘΗΝΑ
04:01
|
26.05.2024
«Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματά τους»αναφέρει ο ΣΕΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αμέριστη στήριξή του στον επικείμενο 24ωρο απεργιακό αγώνα των υπαλλήλων της αλυσίδας λιανικής Praktiker που έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, 25 Ιουνίου, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ).

«Στηρίζουμε τον αγώνα που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς τους, τα δικαιώματά τους και ταυτόχρονα αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με το λιγότερο κόστος από εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμπαρασταθεί στον απεργιακό αγώνα των υπαλλήλων της αλυσίδας Πράκτικερ προτείνοντας να κάνουν δικό τους τον αγώνα των συναδέλφων τους με «όπλο την αλληλεγγύη».

«Το δρόμο μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην efood, στην Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις. Μας το δείχνουν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, στα εργοστάσια τροφίμων, στο φάρμακο και οι συνάδελφοί μας στα Praktiker που διεκδικούν αγωνιστικά αυξήσεις στους μισθούς τους, που δεν συμβιβάζονται με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα «θέλω» της εργοδοσίας» επισημαίνει ο ΣΕΑ στην ανακοίνωση συμπαράστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Πολλαπλά χτυπήματα κατά του Ισραήλ το βράδυ της Παρασκευής (24/5)

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαίες απώλειες και χαμηλή ζήτηση από ΗΠΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος δημοσιονομικής κατάρρευσης για την Παλαιστινιακή Αρχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα