ΑΘΗΝΑ
12:09
|
24.04.2024
Περισσότερα από 460 εκατομμύρια χαρτονομίσματα θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις 100 ημέρες απομένουν για να χρησιμοποιηθούν τα χαρτονομίσματα των 20 λιρών και των 50 λιρών που παραμένουν σε κυκλοφορία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας .

Η τελευταία ημέρα που τα χαρτονομίσματα θα έχουν ιδιότητα νόμιμου χρήματος είναι η 30η Σεπτεμβρίου του 2022.

Η Τράπεζα ενθαρρύνει όσους έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα καταθέσουν πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ενώ η πλειονότητα των χάρτινων τραπεζογραμματίων των 20 και 50 λιρών σε κυκλοφορία έχουν αντικατασταθεί με νέες εκδόσεις από πολυμερή, εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια λίρες σε χαρτονομίσματα των 20 λιρών και περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια λίρες σε χαρτονομίσματα των 50 λιρών σε κυκλοφορία.

Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 20 λιρών και 160 εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 50 λιρών.

Η επικεφαλής ταμίας της Τράπεζας της Αγγλίας, Σάρα Τζον, δήλωσε: «Η αλλαγή των τραπεζογραμματίων μας από χάρτινα σε πολυμερή τα τελευταία χρόνια ήταν μια σημαντική εξέλιξη, γιατί καθιστά πιο δύσκολη την παραχάραξή τους και σημαίνει ότι είναι πιο ανθεκτικά.

«Η πλειονότητα των χάρτινων τραπεζογραμματίων έχει πλέον αποσυρθεί από την κυκλοφορία, αλλά ένας σημαντικός αριθμός παραμένει στην οικονομία, επομένως σας ζητάμε να ελέγξετε αν έχετε [χάρτινα τραπεζογραμμάτια] στο σπίτι».

«Για τις επόμενες 100 ημέρες, αυτά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν ή να κατατεθούν στην τράπεζά σας με τον κανονικό τρόπο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα