ΑΘΗΝΑ
14:17
|
13.05.2024
Εμπειρογνώμονες ασφαλείας εκτιμούν ότι το Κίεβο δεν είναι ασφαλής πόλη για ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) επιβεβαίωσε τη μεταφορά του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 από την Ουκρανία σε άλλη χώρα και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις για την εύρεση του κατάλληλου χώρου για τον διαγωνισμό του επόμενου έτους.

«Η EBU κατανοεί πλήρως την απογοήτευση που υποδέχτηκε την ανακοίνωση ότι ο Διαγωνισμός δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία, τη φετινή νικήτρια χώρα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ευθύνη της EBU να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εγγύηση της ασφάλειας και ασφάλεια όλων των εργαζομένων και των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, ο σχεδιασμός της οποίας πρέπει να ξεκινήσει αμέσως στη χώρα υποδοχής», υπογράμμισε η διοργανώτρια αρχή.

Είναι κρίσιμο οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με ένα τόσο περίπλοκο ζωντανό τηλεοπτικό γεγονός να λαμβάνονται από τους αρμόδιους και να μην πολιτικοποιούνται, ανέφερε η EBU, υπογραμμίζοντας ότι οι κανονισμοί του Διαγωνισμού ορίζουν ξεκάθαρα ότι η εκδήλωση μπορεί να αλλάξει τόπο διεξαγωγής λόγω ανωτέρας βίας.

«Η EBU ζήτησε γνωμοδότηση από εμπειρογνώμονες ασφαλείας, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα αντίμετρα που προτείνονταν για τον μετριασμό των απειλών, από όσους επιθυμούσαν την διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Κίεβο, ήταν ανεπαρκή για ένα διεθνές δημόσιο γεγονός αυτής της εμβέλειας και η εκτίμηση κινδύνου για ένα συμβάν με μαζικά θύματα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική», τονίζει η EBU.

«Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα φιλοξενίας του διαγωνισμού σε συνοριακή τοποθεσία σε μια γειτονική χώρα, οι προδιαγραφές των προτεινόμενων χώρων και η έλλειψη της απαραίτητης περιβάλλουσας υποδομής δεν πληρούν τις απαιτήσεις της ESC», αναφέρει η ανακοίνωση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η EBU, με λύπη όπως τονίζεται, πήρε την απόφασή της να μεταφέρει την εκδήλωση σε άλλη χώρα και θα συνεχίσει τις συζητήσεις για την εύρεση της κατάλληλης τοποθεσίας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς, με τις πληροφορίες να φέρουν ως επικρατούσα χώρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Eurovision 2024: Επίσημα εκτός τελικού η Ολλανδία-Αποκλεισμός για τον Europapa

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα