ΑΘΗΝΑ
21:27
|
20.09.2024
«Όλες οι εργοστασιακές δραστηριότητες θα ανασταλούν. Θα είναι καταστροφή για ορισμένες βιομηχανίες. Και δεν μιλάμε για δύο ημέρες ή εβδομάδες, αλλά για πολύ καιρό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία ενδέχεται να αναγκαστεί να κλείσει ολόκληρους βιομηχανικούς τομείς εάν υπάρξει πανεθνική έλλειψη φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στην εφημερίδα Der Spiegel.

«Όλες οι εργοστασιακές δραστηριότητες θα ανασταλούν. Θα είναι καταστροφή για ορισμένες βιομηχανίες. Και δεν μιλάμε για δύο ημέρες ή εβδομάδες, αλλά για πολύ καιρό. Μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι θα χάσουν τις δουλειές τους και περιοχές που θα χάσουν ολόκληρα βιομηχανικά συγκροτήματα», δήλωσε ο Χάμπεκ.

Ο υπουργός επέμεινε, ωστόσο, ότι οι Γερμανοί είναι ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες, υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμοι να υπομείνουν κάποιο βαθμό ταλαιπωρίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Χάμπεκ δήλωσε ότι η μείωση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στη Γερμανία καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα των δυτικών κυρώσεων, και ισχυρίστηκε ότι οι περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγαθά και υπηρεσίες που παρέχονται στη Μόσχα την εμποδίζουν να χρησιμοποιήσει χρήματα που παράγονται από τις πωλήσεις ενέργειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream από τη Ρωσία στη Γερμανία μειώθηκαν έως και 60 τοις εκατό. Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom δήλωσε ότι αυτό οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από τις δυτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Gazprom, ο γερμανικός προμηθευτής εξοπλισμού Siemens Energy δεν κατάφερε να επιστρέψει εγκαίρως μονάδες άντλησης αερίου σε σταθμό συμπιεστών.

Οι επισκευασμένες τουρμπίνες για τον ρωσικό αγωγό έχουν «κολλήσει» επί του παρόντος σε μια εγκατάσταση συντήρησης στον Καναδά και δεν απελευθερώνονται λόγω των κυρώσεων της Οτάβα στη Ρωσία. Η Siemens ανέφερε ότι η Γερμανία και ο Καναδάς αναζητούν λύση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Από 1 Οκτωβρίου η εμπορική λειτουργία του Σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Στο φόντο της ηλεκτρικής διασύνδεσης η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα