ΑΘΗΝΑ
18:13
|
19.04.2024
Μεταξύ άλλων προβλέπει αυστηρότερη επαλήθευση του ποινικού μητρώου και του ψυχολογικού ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων ηλικίας 18 ως 21 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να περιοριστούν τα εγκλήματα με τη χρήση πυροβόλων όπλων ενέκρινε απόψε η Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά μετά από περίπου 30 χρόνια.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 234 υπέρ έναντι 193 κατά.

Κανείς Δημοκρατικός δεν το καταψήφισε, ενώ 14 Ρεπουμπλικάνοι το στήριξαν, δίνοντας ένα ελαφρύ «χαστούκι» στους Αμερικανούς οπλοβιομήχανους και το ο ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, NRA.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και από την Γερουσία με 65 ψήφους υπέρ έναντι 33 κατά, με 15 Ρεπουμπλικάνους να ψηφίζουν υπέρ μεταξύ αυτών ήταν και ο ηγέτης της μειοψηφίας, ο Μιτς Μακόνελ.

Tο νομοσχέδιο επικεντρώνεται κυρίως στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας ανά Πολιτεία που επιτρέπει να αφαιρούνται όπλα από ανθρώπους που κρίνονται επικίνδυνοι για τον εαυτό τους ή την κοινωνία. Προβλέπει επίσης αυστηρότερη επαλήθευση του ποινικού μητρώου και του ψυχολογικού ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων ηλικίας 18 ως 21 ετών, αυστηρότερη καταστολή των παράνομων πωλήσεων όπλων, καθώς και προγράμματα αφιερωμένα στην ψυχική υγεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα