ΑΘΗΝΑ
07:52
|
20.04.2024
Σύνοδος των G7 στη Γερμανία με νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας και της «πολεμικής μηχανής Πούτιν» σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού στο πλαίσιο νέων κυρώσεων που θα επιβάλουν κατά της Μόσχας σε απάντηση για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ, πριν από την σύνοδο κορυφής της G7 που αρχίζει σε λίγες ώρες στη Γερμανία.

«Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν άμεσα τους Ρώσους ολιγάρχες και θα επιτεθούν στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα μετάσχει στην τριήμερη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στις Βαυαρικές Άλπεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρωτοφανές κόστος στον Πούτιν για να του στερήσουν τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας. Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού χρυσού, μια σημαντική εξαγωγή που αποφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία», έγραψε στο Twitter o Τζο Μπάιντεν.

Η Ρωσία παράγει περίπου το 10% του χρυσού που εξορύσσεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Τα αποθέματά της σε χρυσό έχουν τριπλασιαστεί από τότε που προσάρτησε την Κριμαία το 2014. Η απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού χρυσού θα ήταν η τελευταία από τις πολλές δέσμες κυρώσεων που στοχεύουν τη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η οποία έχει σκοτώσει ή τραυματίσει χιλιάδες ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα