ΑΘΗΝΑ
19:01
|
25.09.2022
Το ΥΠΑΙΘ ζητά από τους εκπαιδευτικούς να αναμένουν την διανομή βιβλίων στα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, ουσιαστικά καταστρατηγώντας δικαιώματα όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους εκπαιδευτικούς να αναμένουν την διανομή βιβλίων στα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, ουσιαστικά καταστρατηγώντας δικαιώματα όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας.

Όπως αναφέρει το Rosa.gr, με δύο έγγραφα του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. 76566/ΓΔ4/21-6-2022 για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και Αρ. Πρωτ. 76565/Δ4/21-06-2022 για τα Γυμνάσια), ζητείται από τις σχολικές μονάδες να αναμένουν την παράδοση των σχολικών βιβλίων για το επόμενο έτος (2022-2023) ως εξής: μέχρι 15 Ιουλίου (!) για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου (και επιπλέον από Δευτέρα 22 Αυγούστου μέχρι Τετάρτη 31 Αυγούστου) για τα Γυμνάσια!

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ζητούν από τα σχολεία να ορίσουν έναν υπεύθυνο (και έναν αντικαταστάτη) εκπαιδευτικό, ο οποίος αντί να κάνει διακοπές όπως προβλέπεται, οφείλει να αναμένει την παράδοση των βιβλίων από τα ιδιωτικά συνεργεία που την εκτελούν, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι – με την ειδοποίηση να έρχεται μόλις 3 μέρες νωρίτερα τηλεφωνικά, σύμφωνα με τις εγκύκλιους.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου, θέτουν το ερώτημα: «Δεν γνωρίζουν ότι τα σχολεία την καλοκαιρινή περίοδο είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, έχοντας κάνει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό; Δεν γνωρίζουν ότι τα σχολεία ανοίγουν μία συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, για όλο το καλοκαίρι, όπου και πραγματοποιείται η θερινή εφημερία; Γιατί δεν προετοίμασαν έγκαιρα τη διανομή βιβλίων στα σχολεία; Πάλι καλά που επιτρέπουν να πάμε διακοπές… πιθανά κάποια στιγμή μεταξύ 6-21 Αυγούστου…».

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, με τις αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ καταστρατηγούνται ουσιαστικά στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο με απευθείας ανάθεση της σίτισης σε ΕΜΠ και Φοιτητική Εστία Αθηνών

Εκτός των σχολών, προσωρινά, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία;

Μετωπική ΔΟΕ – Κεραμέως για την αγωγή κατά της απεργίας

Δεμένο και κερδισμένο από το δουλεμπόριο το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα