ΑΘΗΝΑ
18:09
|
26.04.2024
Εξάντληση αποθεμάτων στα καύσιμα αναμένεται στη Σρι Λάνκα εντός ολίγων ημερών με τους οδηγούς να περιμένουν επί ημέρες για λίγα αποθέματα βενζίνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξάντληση αποθεμάτων στα καύσιμα αναμένεται στη Σρι Λάνκα εντός ολίγων ημερών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία στο Κολόμπο, την εμπορική πρωτεύουσα της χώρας, και να διατάξει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, ενώ οι στρατιώτες μοίρασαν δελτία στους ανθρώπους που έκαναν ουρά για βενζίνη ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

«Είμαι στην ουρά για τέσσερις ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε έφαγα σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο οδηγός autorickshaw -μεγάλου τρίκυκλου οχήματος- Γ. Δ. Σέλτον, 67 ετών, ενώ περιμένει με το δελτίο αναμονής στην ουρά.

Η Σρι Λάνκα υφίσταται τη χειρότερη οικονομική της κρίση των τελευταίων εβδομήντα χρόνων, με τα συναλλαγματικά αποθέματα να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και το νησί των 22 εκατομμυρίων ανθρώπων να δυσκολεύεται να πληρώσει για βασικές εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και, το πιο κρίσιμο, καυσίμων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ακόμα και οι τεράστιες βιομηχανίες, όπως των ενδυμάτων, πηγή εκατομμυρίων δολαρίων για το έθνος του Ινδικού Ωκεανού, έχουν αποθέματα καυσίμων για μόνο μια βδομάδα έως δέκα ημέρες.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι ιατρικές υπηρεσίες θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή καυσίμων, με ορισμένες να διατίθενται σε λιμένες και αεροδρόμια.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με το ΔΝΤ για μια πιθανή διάσωση, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να περιμένουν τόσο πολύ, καθώς πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την χώρα με κάθε μέσο. Το Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας 54 άτομα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής καθώς προσπαθούσαν να φύγουν με σκάφος, είπε εκπρόσωπος, ενώ 35 άνθρωποι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα