ΑΘΗΝΑ
15:47
|
23.04.2024
Στη «δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό» αναφέρθηκε ο αμερικανικός στρατός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι η πτήση την περασμένη εβδομάδα ενός πολεμικού αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μέσω του Στενού της Ταϊβάν κατέδειξε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό.

Τα σχόλια ήρθαν αφότου ο κινεζικός στρατός μετέφερε την άρνησή του στην Ουάσιγκτον σχετικά με την πτήση ενός αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω από τα Στενά της Ταϊβάν, τονίζοντας ότι η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου ήταν πάντα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Η Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι «τα πλοία και τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αλληλεπιδρούν τακτικά με ξένα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη ενώ επιχειρούν σε όλη την περιοχή».

«Όλες οι αλληλεπιδράσεις με ξένες στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της διέλευσης ήταν σύμφωνες με τους διεθνείς κανόνες και δεν επηρέασαν την επιχείρηση», ανέφερε.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πετούν, να πλέουν και να λειτουργούν οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Στενού της Ταϊβάν. Η διέλευση του αεροσκάφους από το Στενό της Ταϊβάν καταδεικνύει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα