ΑΘΗΝΑ
22:17
|
27.04.2024
Πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ γνώριζε ότι ο όχλος ήταν οπλισμένος και εν δυνάμει βίαιος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι σήμερα έλειπε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι από το παζλ της εισβολής της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που προσπαθεί να συνθέσει η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου για τα θλιβερά επεισόδια εκείνης της ημέρας. Αυτό το κομμάτι, το οποίο έχει τη δύναμη να «κάψει» τον Ντόναλντ Τραμπ και όλες τις μελλοντικές πολιτικές φιλοδοξίες του, δεν λείπει πια. Το πρόσθεσε με την κατάθεσή της η Κάσιντι Χάτσινσον, πρώην σύμβουλος του Μαρκ Μέντοους, του τελευταίου επιτελάρχη του Τραμπ, η οποία μίλησε για όλα όσα είδε και άκουσε από πρώτο χέρι χθες Τρίτη ενώπιον της επιτροπής που διερευνά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την Χάντσινσον ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών γνώριζε ότι ο όχλος έξω από το Καπιτώλιο έφερε όπλα και ότι θα μπορούσε να γίνει βίαιος. Ωστόσο, ο Τραμπ επέμενε να αρθούν τα μέτρα ασφαλείας καθώς δήλωνε βέβαιος πως οι υποστηρικτές του δεν είχαν συγκεντρωθεί εκεί με σκοπό να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και να διακόψουν τη διαδικασία, η οποία επί της ουσίας επικύρωνε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2021.

Η κ. Χάτσινσον σκιαγράφησε το πορτρέτο ενός ιδιοσυγκρασιακού προέδρου που ήταν αποφασισμένος να φανεί ισχυρός και πρόθυμος να καταφύγει σε σωματική βία κατά της δικής του ασφαλείας όταν οι πράκτορες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να ενωθεί με τους υποστηρικτές του, που μαζεύονταν στο Καπιτώλιο και πολλοί εξ αυτών ήταν ένοπλοι.

Η πρώην βοηθός του τελευταίου επιτελάρχη του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ζήτησε οι υποστηρικτές του να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, παρόλο που ήταν οπλισμένοι, καταθέτοντας ότι βρισκόταν «κοντά σε μια συνομιλία όπου άκουσα τον πρόεδρο να λέει κάτι με την έννοια: «Ξέρεις. Δεν με νοιάζει που έχουν όπλα. Δεν είναι εδώ για να με βλάψουν… Αφήστε τους ανθρώπους μου να μπουν. Μπορούν να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο από εδώ. Αφήστε τον κόσμο να μπει».

Η κ. Χάτσινσον κατέθεσε επίσης ότι ο κ. Μέντοους ανησυχούσε ήδη από τις 2 Ιανουαρίου ότι η συγκέντρωση του Τραμπ θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν, πραγματικά, πολύ άσχημα στις 6 Ιανουαρίου», υποστήριξε ότι της είπε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα