ΑΘΗΝΑ
04:57
|
05.05.2024
«Oι ισχυρές τουρκικές αμυντικές δυνατότητες συμβάλλουν στις ισχυρές αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον ευχαρίστησε για την απόσυρση της αντίθεσης στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ να σηματοδοτούν επίσης την υποστήριξή τους για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει πολεμικά αεροσκάφη F-16.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για όσα κάνατε για την διευθέτηση της κατάστασης όσον αφορά την Φινλανδία και την Σουηδία», είπε ο Μπάιντεν στον Ερντογάν σε μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. «Κάνετε εξαιρετική δουλειά», πρόσθεσε.

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος σηματοδότησε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιθυμία της Τουρκίας να αναβαθμίσει την αεροπορία της με νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και βελτιώσεις στον υπάρχοντα στόλο της.

«Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας», δήλωσε η Σελέστ Γουολάντερ, βοηθός υπουργός Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας.

«Η Τουρκία είναι ένας εξαιρετικά ικανός, πολύτιμος, στρατηγικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και οι τουρκικές αμυντικές δυνατότητες, οι ισχυρές τουρκικές αμυντικές δυνατότητες, συμβάλλουν στις ισχυρές αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα