ΑΘΗΝΑ
02:17
|
01.05.2024
Σκληρή ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τις «ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις» της Συμμαχίας στον Ερντογάν σε βάρος του κουρδικού λαού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στη σοσιαλιστική συγκυβέρνηση της Ισπανίας, την «οικοδέσποινα» της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ασκεί σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τις υποχωρήσεις της Συμμαχίας στην Τουρκία στο βωμό της διεύρυνσής της με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας. «Τα όσα έλαβαν χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και οι σχετικές αποφάσεις για την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέσα από ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο καθεστώς του κατά τα άλλα ‘απομονωμένου’ Ερντογάν σε βάρος της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των Κούρδων, συνιστούν μία ακόμα απόδειξη (η προηγούμενη ήταν οι δολοφονίες των μεταναστών στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου) ότι η Σοσιαλδημοκρατία έχει χάσει την ‘ψυχή’ της», σχολιάζει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τη σημερινή «αποφράδα» για το πολιτικό κατεστημένο της Φινλανδίας και της Σουηδίας, «καθώς σκύβοντας το κεφάλι στις απαιτήσεις του Ερντογάν, κατέστρεψαν μια παράδοση που έχτιζαν προσεκτικά οι προκάτοχοί τους για δεκαετίες. Παράδοση υπεράσπισης των λαών που παλεύουν για την ελευθερία. Αποτελεί λοιπόν πραγματική ντροπή η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί από τους πανηγυρισμούς των θιασωτών της επέκτασης της νατοϊκής πολεμικής μηχανής».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 «η δημοκρατία, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα υποχωρούν καθημερινά και μάλιστα με τεράστιες ευθύνες του φερόμενου ως «σοσιαλδημοκρατικού και προοδευτικού μπλοκ», τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός και η στρατιωτικοποίηση, που παραβλέπουν όχι μόνο τις ανάγκες των ανθρώπων αλλά και του πλανήτη, καταλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη θέση σε έναν κόσμο που είναι τάχα μου δήθεν ‘στη σωστή πλευρά’ της ιστορίας». Καταλήγει η ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι η «μόνη σωστή πλευρά της ιστορίας είναι αυτή που αντιμάχεται κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως ακριβώς προτείνει και προκρίνει το νέο Κίνημα Αδεσμεύτων του ΜέΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς και δεν επιλέγει μεταξύ εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας του Πούτιν, του Ερντογάν ή του ΝΑΤΟ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα