ΑΘΗΝΑ
23:34
|
06.12.2022
Για ολιγωρία στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος, κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολιτευση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για εξέλιξη που πλήττει διεθνώς το κύρος της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή που η Άγκυρα οξύνει τους τόνους στρεφόμενη κατά των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την κατοχύρωση από την Τουρκία του όρου «Turkaegean» (Τούρκικο Αιγαίο)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να αφήσει τα ψέματα και τις υπεκφυγές και να απαντήσει ευθέως στη Βουλή για την ολιγωρία της που οδήγησε στην κατοχύρωση από την Τουρκία του εμπορικού σήματος «Turkaegean» -«Τουρκικό Αιγαίο» σε ολόκληρη την ΕΕ που πλήττει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Πενήντα τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, στην οποία σημειώνουν ότι σύμφωνα με απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων (EUTM), η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) έχει  εγκρίνει τη δυνατότητα χρήσης από την Τουρκία ως εμπορικό σήμα τη λέξη «Turkaegean» (Τούρκικο Αιγαίο). Η Τουρκία μάλιστα, σημειώνουν, χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα και σε διαφημιστική καμπάνια που έχει κυκλοφορήσει για τουριστικούς σκοπούς. Η έγκριση δόθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021 χωρίς καμία ένσταση και έχει ισχύ μέχρι τις 16 Ιουλίου 2031. Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση μέχρι και σήμερα, παρότι έχει το δικαίωμα, δεν έχει προβεί στην κατάθεση ένστασης, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η εξέλιξη αυτή πλήττει διεθνώς το κύρος της χώρας ενώ υπονομεύει και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού και συνολικά τη πορεία της ελληνικής οικονομίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Ταυτόχρονα, δεδομένης της σημερινής κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει τις σχέσεις των δύο χωρών και υποβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα», αναφέρουν στην ερώτησή τους.

«Επειδή, η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει την πολιτική της όξυνσης με πολλαπλές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων να στρέφονται κατά των κυρίαρχων δικαιωμάτων της χώρας μας» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Αν και πότε ενημερώθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως αρμόδιος φορέας, για την κατάθεση αίτησης κατοχύρωσης του συγκεκριμένου σήματος;
2. Σε ποιες ενέργειες ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προέβησαν; Ενημερώθηκαν τα επιμελητήρια με έδρα νησιά του Αιγαίου και ο ΣΕΤΕ;
3. Υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση από πλευράς ΟΒΙ ενώπιον του EUIPO;
4. Σε ποιες ενέργειες προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών και ιδίως ο αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Υφυπουργός;
5. Οργανώθηκε από την Κυβέρνηση οποιαδήποτε διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων ή άσκησης άλλων ένδικων βοηθημάτων;
6.Σχεδιάζεται κάποια αντίδραση από την πλευρά της Πολιτείας;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Εμείς ο λαός», ο Μπάιντεν και οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες….

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα