ΑΘΗΝΑ
19:18
|
19.04.2024
O πρόεδρος της Κίνας ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ για την 25η επέτειο της επιστροφής της περιοχής στην κινεζική κυριαρχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έκανε το πρώτο του ταξίδι εκτός της ηπειρωτικής χώρας της Κίνας από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού το 2020. Ο ηγέτης ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ δηλώνοντας ότι η περιοχή είχε «αναστηθεί από τις στάχτες» μετά από χρόνια αναταραχής.

Ο ηγέτης, η σύζυγός του, και μέλη της αντιπροσωπίας του έφτασαν με τρένο υψηλής ταχύτητας στο Χονγκ Κονγκ πριν από την προγραμματισμένη παρουσία του Σι Τζινπίνγκ στην ορκωμοσία του νέου κυβερνήτη της πόλης και στην 25η επέτειο της επιστροφής του Χονγκ Κονγκ στην κινεζική κυριαρχία από το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουλίου του 1997.

Σε ομιλία του, ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι το Χονγκ Κονγκ είχε «ξαναγεννηθεί από τη φωτιά» και η πολιτική «μιας χώρας, δύο συστημάτων» ήταν επιτυχής.

«Η καρδιά μου και αυτή της κεντρικής κυβέρνησης βρίσκεται με τους συμπατριώτες μας στο Χονγκ Κονγκ», είπε, όπως αναφέρει η South China Morning Post. «Τα τελευταία χρόνια, το Χονγκ Κονγκ έχει περάσει διάφορες σοβαρές προκλήσεις τη μία μετά την άλλη και τις έχει νικήσει».

«Μετά τον άνεμο και τη βροχή, το Χονγκ Κονγκ αναστήθηκε από τις στάχτες και έδειξε ισχυρή ζωντάνια».

Η άφιξη του Σι στο κόκκινο χαλί περιλάμβανε μια μπάντα χάλκινων πνευστών, παραδοσιακούς χορούς «λιονταριών» και ελεγμένα πλήθη που φώναζαν και κυμάτιζαν σημαίες.

Στα τοπικά και ξένα μέσα ενημέρωσης έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στην εκδήλωση της Παρασκευής από τις αρχές, οι οποίες έχουν επικαλεστεί την πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Φονική εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νουρ Σαμς της Δυτικής Όχθης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα