ΑΘΗΝΑ
05:53
|
03.02.2023
Με τα κρούσματα σε ανοδική πορεία το υπουργείο Υγείας προχωρά σε έκτακτη ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Από το υπουργείο Υγείας αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με την 4η δόση του εμβολίου.

Πολλοί πολίτες φαίνεται πως έχουν ερωτήματα για τη χορήγηση της 4ης αναμνηστικής δόσης στους άνω των 30 ετών, την ώρα που οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για τους πολίτες 30-59 ετών.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είχε ως εξής:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πόδι η Ιεράπετρα για το μοναδικό νοσοκομείο της πόλης

Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Σύστημα ProGen καταστροφής βακτηρίων μέσω πρωτεϊνών

Τέλος της εθνικής κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης την 11 Μαΐου στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα