ΑΘΗΝΑ
21:36
|
08.08.2022
Ρατσιστική βία με τρανσφοβικό πρόσημο καταγγέλλει γυναίκα στην Πάτρα, με την αναλγησία των αρχών να την εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπη με βαριά λεκτική και σωματική βία, καταδιώξεις, ακόμη και εμπρησμό του σπιτιού της καταγγέλλει πως βρίσκεται επί μήνες τρανς γυναίκα στην Πάτρα, με τις αρχές να αγνοούν συστηματικά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της για βοήθεια, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του GR times. 

Κανείς δε με παίρνει στη δουλειά του, επειδή έχω αυτήν την εμφάνιση. Η μητέρα μου προτιμά να πετάξει ένα πιάτο φαγητό από το να μου το δώσει. Πηγαίνω να πιώ καφέ και με διώχνουν. 

Υπάρχουν πολλοί που θέλουν το κακό μου και συνέχεια με βασανίζουν. Με ξυλοκοπούν, με κλέβουν, με έχουν καταδιώξει με αυτοκίνητο ενώ ήμουν πεζή και τελικά μου επιτέθηκαν. Με έχουν μαχαιρώσει στο χέρι, στο πόδι… Έκαναν συνέχεια ζημιές στο σπίτι μου.

Ένα βράδυ, ξύπνησα γιατί ένιωσα κάτι στο λαιμό μου. Άνοιξα τα μάτια μου και αντίκρυσα κάποιον άγνωστο που κράταγε μαχαίρι. Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσει. Τον ρώτησα τι ζητάει και άρχισε να με βρίζει. Κατατρόμαξα. Μιλώντας του, τον έπεισα να με αφήσει και τον απέφυγα.

Έχω γυρίσει κι έχω βρει λάστιχο νερού να πλημμυρίζει την κουζίνα μου. Με έχουν καταδιώξει με αυτοκίνητο. Με χτυπούν. Δεν έχω πρόσβαση στα ΜΜΜ. Προσπαθώ να μπω σε ταξί ή σε αστικό λεωφορείο και επίσης με διώχνουν. Έχει τύχει να με διώξουν ακόμη κι από τα ΚΤΕΛ.

Έβαλαν φωτιά και έκαψαν το σπίτι όπου έμενα, το πατρικό του πατέρα μου… Έλεγα ότι μόνο φωτιά δε μου έχουν βάλει εδώ και τόσα χρόνια, αλλά τελικά συνέβη και αυτό. Πρόλαβα σχετικά νωρίς να χρησιμοποιήσω κουβάδες με νερά που είχα και έσβησα τις εστίες, αλλά πλέον το σπίτι δεν κατοικείται. Μένω σε φίλους που, όποτε μπορούν, με φιλοξενούν. Υπάρχουν φορές όμως, που μένω και στον δρόμο

Την ίδια ώρα, η 44χρονη Άντι, η οποία πλέον είναι άστεγη, επισημαίνει πως η ραατσιστική αντιμετώπισή της επεκτείνεται στις αρχές, με τους αστυνομικούς να την χλευάζουν όταν εκείνη τους καλεί. Όπως ανέφερε μιλώντας στο GR Times, ακόμη περιμένει τα δύο περιπολικά που φέρεται να της υποσχέθηκαν πως θα σταλούν όταν κάλεσε την αστυνομία βλέποντας το σπίτι της να καίγεται.. «Τους τηλεφώνησα και μου είπαν ότι θα στείλουν δύο περιπολικά. Ακόμη τα περιμένω… Οι αστυνομικοί μόλις ακούν το όνομά μου, με χλευάζουν. Δε μου δίνουν σημασία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με νέες «προληπτικές» επιθέσεις απειλεί τη Γάζα το Ισραήλ

Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Νέα απόλυση φωτορεπόρτερ στο INTIMEnews

Ευρωπαϊκή επιχορήγηση στρατιωτικής κινητικότητας στους λετονικούς σιδηροδρόμμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα