ΑΘΗΝΑ
03:12
|
20.04.2024
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε το θάνατο αρκετών ατόμων. Συνελήφθη ως ύποπτος ένας 22χρονος Δανός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανικό προκάλεσε λίγο πριν τις 20.00 (ώρα Ελλάδας) η επίθεση τουλάχιστον ενός ενόπλου σε εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης με αποτέλεσμα (σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της αστυνομίας που έγιναν λίγο πριν τις 22.00 απόψε) τον θάνατο «αρκετών ατόμων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη, Σόρεν Τόμανσεν, επιβεβαίωσε απόψε πως συνελήφθη ως ύποπτος για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο ένας Δανός 22 ετών. Πρόσθεσε ότι το κίνητρό του δεν ήταν σαφές, δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός πως μία ώρα μετά την επίθεση, μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων είχε σταθμεύσει σε χώρο του εμπορικού κέντρου, ενώ η αστυνομία απέφευγε μέχρι εκείνη τη στιγμή να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό τραυματιών ή θυμάτων.

Γύρω στις 21.30 ώρα Ελλάδας η δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Σόφη Χ. Άντερσεν χαρακτήρισε το συμβάν «πολύ σοβαρό» προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό».

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται τραυματιοφορείς να μεταφέρουν σε ασθενοφόρο έναν τραυματία. Εκεί κοντά, μητέρες κρατούν αγκαλιά τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα καθησυχάσουν.Η δήμαρχος είπε ότι συγκροτήθηκε ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσαν Δανοί αστυνομικοί αξιωματούχοι στο εμπορικό κέντρο Field’s  αναπτύχθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετά τις αναφορές για πυροβολισμούς.

Οι αρχές συνέστησαν σε όσους βρίσκονται μέσα στο εμπορικό κέντρο να παραμείνουν στη θέση τους και να περιμένουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία ‘Αμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης (πολύ κοντά σε στάδιο όπου είναι προγραμματισμένη απόψε συναυλία του τραγουδιστή, Harry Styles) και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα