ΑΘΗΝΑ
06:48
|
24.04.2024
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά στην Αχαΐα - Φωτιά και στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, με φωτιά η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο να σημειώνεται σε δασική έκταση στο χωριό Πόρτες Αχαΐας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση κατάσβεσης στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής που επικαλείται δημοσίευμα του τοπικού μέσου ενημέρωσης achaianews.gr, η φωτιά στην Αχαΐα καίει κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και φαίνεται πως κατευθύνεται προς την Ηλεία λαμβάνοντας ανησυχητικές διαστάσεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που φέρεται να πνέουν στην περιοχή, δεν ευνοούν το έργο της κατάσβεσης.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που έχουν επιστρατεύσει 21 οχήματα, επιχειρούν και 5 εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρουν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας με 32 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα, τα οποία συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί ακόμη 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα