ΑΘΗΝΑ
08:21
|
26.04.2024
Οι ισχυρισμοί του επικεφαλής της ΝΑSA διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα απόψε απέρριψε ως ανεύθυνο τον ισχυρισμό του επικεφαλής της NASA Μπιλ Νέλσον πως η Κίνα ετοιμάζεται να «καταλάβει» τη Σελήνη στο πλαίσιο του διαστημικού στρατιωτικού της προγράμματος.

Ο Νέλσον μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild το περασμένο Σάββατο εμφανίστηκε ιδιαίτερα «ανήσυχος» για ένα τέτοιο «ενδεχόμενο» αναφέροντας: «Πρέπει να είμαστε πολύ ανήσυχοι που η Κίνα προσσεληνώνεται  και μπορεί να πει : «Είναι δική μας τώρα (η Σελήνη). Μείνετε μακριά».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος δεν δίστασε να κατηγορήσει την Κίνα πως έστησε το διαστημικό της πρόγραμμα «κλέβοντας» ιδέες και τεχνογνωσία άλλων χωρών.

Οι ισχυρισμοί του Μπιλ Νέλσον δεν έμειναν αναπάντητοι καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζιάο Λιτζιάν  δήλωσε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του αμερικανικού αεροδιαστημικού προγράμματος αγνοεί τα γεγονότα και μιλά ανεύθυνα για την Κίνα. Η πλευρά των ΗΠΑ διαρκώς επιδίδεται σε εκστρατεία συκοφάντησης της Κίνας σε σχέση με τους φυσιολογικούς και λογικούς στόχους του διαστημικού της προγράμματος. Η Κίνα σταθερά αντιτίθεται σε τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα