ΑΘΗΝΑ
02:19
|
19.04.2024
Δήλωσε ότι ελπίζει να επισκεφθεί το Κίεβο και την Μόσχα και καταδίκασε έντονα την άμβλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε αναφορές ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον, λέγοντας ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον Καναδά αυτόν τον μήνα και ελπίζει να είναι σε θέση να πάει στη Μόσχα και το Κίεβο το συντομότερο δυνατό μετά από αυτό.

Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στην κατοικία του στο Βατικανό, ο Φραγκίσκος αρνήθηκε επίσης τις φήμες ότι είχε καρκίνο, αστειευόμενος ότι οι γιατροί του «δεν μου είπαν τίποτα γι ‘αυτό» και για πρώτη φορά έδωσε λεπτομέρειες για την κατάσταση του γονάτου που τον εμπόδισε να εκτελέσει κάποια καθήκοντα.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανατρέπει την απόφαση-ορόσημο Roe εναντίον Wade που θεσπίζει το δικαίωμα μιας γυναίκας να κάνει έκτρωση, ο Φραγκίσκος είπε ότι σέβεται την απόφαση αλλά δεν είχε αρκετές πληροφορίες για να μιλήσει γι’ αυτήν από νομική άποψη. 

Ωστόσο, καταδίκασε έντονα την άμβλωση, συγκρίνοντάς την με την «πρόσληψη ενός δολοφόνου». Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι η ζωή αρχίζει τη στιγμή της σύλληψης. «Είναι θεμιτό, είναι σωστό, να εξαλείψουμε μια ανθρώπινη ζωή για να λύσουμε ένα πρόβλημα;», ρώτησε.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης ότι ένας συνδυασμός γεγονότων στα τέλη Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων με τους καρδινάλιους του κόσμου για να συζητήσουν ένα νέο σύνταγμα του Βατικανού, μια τελετή για την εισαγωγή νέων καρδιναλίων και μια επίσκεψη στην ιταλική πόλη L’Aquila, θα μπορούσαν να προμηνύουν μια ανακοίνωση παραίτησης.

Η L’Aquila συνδέεται με τον Πάπα Κελεστίνου Ε’, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμά του το 1294. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ επισκέφθηκε την πόλη τέσσερα χρόνια πριν παραιτηθεί το 2013. Ήταν ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε εδώ και περίπου 600 χρόνια. Όμως ο Φραγκίσκος γέλασε με την ιδέα.

«Όλες αυτές οι συμπτώσεις έκαναν κάποιους να σκεφτούν ότι η ίδια “λειτουργία” θα συνέβαινε», είπε. «Αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Προς το παρόν όχι, προς το παρόν, όχι. Πραγματικά!»

Ο Φραγκίσκος, ωστόσο, επανέλαβε την συχνά δηλωμένη θέση του ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί κάποια μέρα εάν η κακή υγεία του καθιστούσε αδύνατο για αυτόν να διευθύνει την Εκκλησία – κάτι που ήταν σχεδόν αδιανόητο πριν από τον Βενέδικτο ΙΣΤ’. Ερωτηθείς πότε πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί αυτό, απάντησε: «Δεν γνωρίζουμε. Ο Θεός θα πει».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την ημέρα που επρόκειτο να αναχωρήσει για την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν, ένα ταξίδι που έπρεπε να ακυρώσει επειδή οι γιατροί είπαν ότι μπορεί επίσης να χρειαστεί να χάσει ένα ταξίδι στον Καναδά από την 24η έως την 30η Ιουλίου, εκτός εάν συμφωνούσε σε 20 ακόμη ημέρες θεραπείας και ανάπαυσης για το δεξί του γόνατο.

Είπε ότι η απόφαση να ακυρωθεί το ταξίδι στην Αφρική του είχε προκαλέσει «μεγάλη οδύνη», ιδιαίτερα επειδή ήθελε να προωθήσει την ειρήνη και στις δύο χώρες. Ερωτηθείς πώς ήταν, ο πάπας αστειεύτηκε: «Είμαι ακόμα ζωντανός!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σφοδρές αντιδράσεις Χριστιανών για την επίθεση με μαχαίρι σε ασσυριακό ναό στο Σίδνεϊ

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το σπιράλ της βίας στη Μέση Ανατολή

Η υποκρισία των αγιορειτών: Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Σχέδια Χριστιανών Σιωνιστών για τη θυσία κόκκινης δαμαλίδος στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα