ΑΘΗΝΑ
08:22
|
23.04.2024
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιωματούχων των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υφυπουργός της Βενεζουέλας για την Ασία, την Μέση Ανατολή και την Ωκεανία, Καπάγια Ροντρίγκεζ, μίλησε σήμερα με τον βοηθό γραμματέα του Γραφείου Αμερικανικών Υποθέσεων των Φιλιππίνων, Χοσέ Βίκτορ Τσαν-Γκονζάγκα, για την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων, η υφυπουργός συνεχάρη τον νέο πρόεδρο των Φιλιππίνων, Φερντινάντ Μάρκος Τζούνιορ, και υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Βενεζουέλας για την αύξηση των διμερών σχέσεων με τις Φιλιππίνες.

Η Ροντρίγκεζ εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση του διμερούς μηχανισμού πολιτικής διαβούλευσης για την προώθηση ενεργειακών και γεωργικών συμφωνιών, καθώς και για την αναζωογόνηση του μνημονίου συμφωνίας για την τουριστική συνεργασία που ισχύει μεταξύ των δύο χωρών.

Η υφυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας της για την υποστήριξη των Φιλιππίνων σχετικά με την υπογραφή της Συμφωνίας Φιλίας και Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ασία (TAC), η οποία αποτελεί κρίσιμο βήμα στην προσέγγιση της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) από την Βενεζουέλα.

Ο βοηθός γραμματέας Τσαν-Γκονζάγκα συνεχάρη την επίσκεψη της υφυπουργού της Βενεζουέλας σε αρκετές χώρες της ASEAN και επανέλαβε την υποστήριξη των Φιλιππίνων για την ένταξη στην TAC.

Ο Φιλιππινέζος διπλωμάτης τόνισε την πρόθεση της χώρας του να διατηρήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα επιτρέπει την ανάπτυξη σχέσεων με την Βενεζουέλα και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Τσανγκ-Γκονζάγκα χαιρέτισε την πρόταση για συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο εθνών στο πλαίσιο της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας καθώς και την ικανοποίησή του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα