ΑΘΗΝΑ
05:17
|
19.04.2024
Η σφαίρα που σκότωσε τη δημοσιογράφο έχει υποστεί άσχημη βλάβη και δεν είναι δυνατά ασφαλή συμπεράσματα ισχυρίστηκαν οι Αμερικανοί ειδικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κανένα απολύτως σίγουρο συμπέρασμα δεν έφθασε η υποτίθεται «εξονυχιστική» έρευνα Αμερικανών ειδικών για την προέλευση της (αμερικάνικης…) σφαίρας που σκότωσε την Παλαιστίνια δημοσιογράφο (με αμερικανική υπηκοότητα) του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, Σιρίν  Αμπού Ακλέχ τον περασμένο Μάιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνεται πως το βλήμα έχει υποστεί σοβαρή βλάβη με αποτέλεσμα οι ειδικοί που έκαναν τον βαλλιστικό έλεγχο να μην είναι σε θέση να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το εάν η σφαίρα ήταν από όπλο του ισραηλινού στρατού ή όχι.

«Πέρα από την βαλλιστική και ιατροδικαστική ανάλυση, ο Συντονιστής Ασφαλείας των ΗΠΑ (USSC) «δεν μπόρεσε να καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση της σφαίρας που σκότωσε την παλαιστινο-αμερικανίδα δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Ακλέχ. Οι ειδικοί βαλλιστικού ελέγχου κατέληξαν πως το βλήμα έχει υποστεί άσχημη βλάβη που εμποδίζει κάθε ξεκάθαρο συμπέρασμα» ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί ειδικοί συνεργάστηκαν και με Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους και με την Παλαιστινιακή Αρχή έχοντας πρόσβαση στα στοιχεία που συγκέντρωσαν σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου ενώ κάλυπτε για λογαριασμό του Αλ Τζαζίρα την εισβολή του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στις 11 Μάη.

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν και συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την συνεργασία ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή σε αυτή τη σημαντική υπόθεση. Θα παραμείνουμε δεσμευμένοι με το Ισραήλ και την Π.Α. πάνω σε επόμενα βήματα καλώντας την απόδοση ευθυνών. Για μία ακόμη φορά εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της Αμπού Ακλέχ» καταλήγει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα