ΑΘΗΝΑ
16:40
|
26.04.2024
Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 24 ετών. Οι ανορθόδοξες πολιτικές Ερντογάν συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της Τουρκίας εκτινάχθηκε στο 78,62% τον Ιούνιο, στο υψηλότερο των τελευταίων 24 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα από τη στατιστική υπηρεσία Turkstat, καθώς οι ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία.

Οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 78,62% τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα από το 73,5% του Μαΐου, διαψεύδοντας τους φόβους για άνοδο στο 79,95 που είχαν ανακοινωθεί. Ο μηνιαίος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,95% σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για 5,73%.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 138,31%, ενώ ο δείκτης δομικού πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 57,26% από το 56,04% πέρυσι.

Σύμφωνα με την έκθεση της Turkstat, ο μετρικός πληθωρισμός οφείλεται στην αύξηση του κόστους μεταφοράς κατά 123,4% και στα μη αλκοολούχα ποτά κατά 94%, ενώ αυξήθηκαν κατά 81,1% και οι τιμές των οικιακών προϊόντων.

Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Νουρεντίν Νεμπάτι «υποσχέθηκε» την Παρασκευή ότι οι τιμές καταναλωτή θα αρχίσουν να πέφτουν τον Δεκέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα