ΑΘΗΝΑ
19:17
|
26.04.2024
«Άγριο σφυροκόπημα» δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην Ευρωβουλή όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και τις παράνομες επαναπροωθήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα πρωτοφανές ράπισμα σχετικά με το φλέγον ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στην χώρα, αλλά και τις παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, ήρθε αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο Μαλίκ Ασμανί, αντιπρόεδρος του Renew Europe, της συγγενικής ομάδας των Φιλελεύθερων και του κόμματος Μακρόν, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας σφοδρή κριτική για την 108η θέση που λαμβάνει η χώρα μας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλίκ Αζμανί.

Ο Ασμανί συνέχισε λέγοντας ότι «Δεν χρειάζεται να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα».

Τα χτυπήματα συνεχίστηκαν και από την Ευρωβουλεύτρια των Πράσινων, Τίνεκε Στρικ, που άσκησε δριμεία κριτική στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό, με ειδική αναφορά στις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υψηλή ανεργία των νέων στην Ελλάδα και την περιβαλλοντική κρίση.

«Όταν προσπαθούν αιτούντες άσυλο να μπουν στην Ευρώπη από την χώρα σας, τα δικαιώματά τους παραβιάζονται κατάφωρα. Απωθούνται στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στην ξηρά και μάλιστα οι ίδιοι μετανάστες χρησιμοποιούνται για να απωθούν άλλους μετανάστες. Εκείνοι που σώζουν ζωές, καταδικάζονται».

Όσον αφορά την «κεκλεισμένων των θυρών» ομιλία του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με την αναφορά στο δημοψήφισμα του 2015, ενώ επέμεινε ότι οι συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοσημείωτη οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, πτώση ανεργίας, αύξηση δημοσίων επενδύσεων, αποκλιμάκωση δημόσιου χρέους, πληρωμή υποχρεώσεων προς ΔΝΤ δύο χρόνια νωρίτερα, νέο εθνικό δημόσιο σύστημα υγείας, κοινωνικό προσανατολισμό δράσης, ελαφρύνσεις σε φόρους και εισφορές και αλλαγές στο περιβάλλον της εργασίας.

Τέλος, αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη αρνούνται τον αυταρχικό δεσποτισμό και τους αναθεωρητισμούς, ενώ απευθυνόμενος στους εταίρους τόνισε ότι οι ίσες αποστάσεις δεν οδηγούν πουθενά και ο ρόλος του επιτήδειου ουδέτερου έχει καταδικαστεί.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, δέχθηκε έντονες κριτικές από τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης, με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να τονίζει ότι «δεν κρύβεται η αποτυχία της κυβέρνησης», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ, Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «οι συντηρητικές πολιτικές άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το «άγριο σφυροκόπημα» που δέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός από μέλη της Ευρωβουλής, ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά της ΝΔ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα