ΑΘΗΝΑ
14:11
|
20.04.2024
Δεν παραιτείται από πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον, παρά τη χιονοστιβάδα παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησής του και τα γέλια που τον υποδέχτηκαν στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικές ήταν τόσο οι ερωτήσεις που δέχτηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα το μεσημέρι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όσο και οι τοποθετήσεις βουλευτών των Συντηρητικών και της αντιπολίτευσης, μετά από τη χιονοστιβάδα παραιτήσεων υπουργών της κυβέρνησης από χτες το απόγευμα.

Επαναλαμβάνοντας τις δικαιολογίες του για το τελευταίο σκάνδαλο όσον αφορά την κατηγορία για σεξουαλική επίθεση ενάντια στον αναπληρωτή επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών Κρις Πίντσερ, ο αρκετά απομονωμένος, πλέον, Τζόνσον δεσμεύτηκε να «συνεχίσει τον αγώνα του», λέγοντας ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού.

Παρά τις συνεχείς παραιτήσεις μελών της κυβέρνησής του, και τη νέα πρόταση μομφής εναντίον του που προσπαθούν να επιφέρουν μέλη του κόμματός του, απάντησε ότι θα παραιτηθεί μόνο εάν η κυβέρνηση δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Μέσα από εμφανή γέλια των βουλευτών, οι οποίοι ρωτούσαν τον Βρετανό πρωθυπουργό «τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί;», και μετά τη σκωπτική παρομοίωση του ηγέτη του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος, Ίαν Μπλακφορντ, ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον μοιάζει με τον «νεκρό παπαγάλο» του διάσημου σκετς των Monty Python, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στην υγειονομική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακόμη και μερικοί από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο των κορυφαίων υπουργών του προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, καθώς ο ηγέτης των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κορόιδευε το υπουργικό του συμβούλιο ως «η ελαφριά ταξιαρχία».

Ανένδοτος, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε

«Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, να μην αποχωρήσει και να συνεχίσει τη δουλειά της».

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας υπέβαλαν επιστολή στην Επιτροπή 1922 του κόμματός τους, με την οποία ζητούν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για νέα πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα